Siirry sisältöön

Aikamatkailija ja alkemisti

Aikamatkailija ja alkemisti

AIKAMATKAILIJA JA ALKEMISTI
maalauksen tein 2009 Turun Linnan näyttelyyni.
Tekniikkana akvarelleilla ja guassilla sekä kuivapastellilla kankaan omaiselle paperille. Virheen mahdollisuutta ei ole, sillä päälle ei voi maalata eikä poistaa. Ja iso paperikoko tuottaa myös haasteita.
       Maisemallisesti ollaan Venetsiassa. Baari tiskillä istuu renessanssi ajan kurtisaani, vapaa ja itsenäinen nainen. Hän on päättänyt opiskella, lukea tieteitä ja harrastaa taiteita, luutun soittoa ja maalausta. Tämän vapauden saavuttaakseen hän luopui  olemasta avioliiton lapsentekokone tai kyökkipiiaksi, nyt hän  jakaa hengen antimiensa lisäksi salaista puutarhaansa, saavuttaakseen taloudellisen riipppumattomuuden.
      Alkemistin maalasin Venetsian ylimistön ja päättäjän Dodgen asuun. Hän tarjoilee baaritiskillä kurtisaanille proseccoa, jonka hän muuttaa ”alkemiallaan” aidoksi kullaksi. (Tiede ja tietoisuus on hengen kultaa…..)
       Kurtisaanin päällä on neitoperhonen joka räpäyttää siipiään , muodostaakseen  pyörremyrskyn toiselle puolelle maapalloa, viittaus siis fraktaalimatematiikkaan ja samalla naiseuden energioiden herkkyyteen ja voimaan samanaikaisesti.


       Taustalla on himmeänä H-kirjain. Sillä ei viitata nimeeni Hanna vaan se on H kuin Harry´s Bar Venetsiaassa. Matkustelun, aikamatkustelun klassikko. Baari, joka on ollut samanlaisessa   asussa jo 1920-luvulta asti.
      Ehkä itse istun tässä baarissa, Aikamatkailijana, menneisyydestä tulevaisuuteen. Menneisyyden vaatteissa mutta nykyajan ajatuksin, juomassa proseccoa, ”jumalten juomaa” Harry´s barissa.  Glaudio joka oli mallina minulla Alkemistin osaan , on Harry´s Barin armoitettu Bellinien tekijä.
      Glaudio aina loppuillasta siirtelee baarin seinällä olevan kellon viisareita milloin mihinkin asentoon ja muuttaa meidän vierailijoiden ajantajua, joten maalauksessakin kellon aika menee toisinpäin. Aika on suhteellista. menneisyys käsitteellisyyttä. Tärkeintä on matkustaa ja kohdata uusia asioita.
        Kenet tapaat, kuka on kurtisaani nykyajassamme ja kuka oikea alkemisti?

PS. Alkemistin atribuutti on susi

PS.PS. Irtokäden inspiraatio on Fra Angelicon freskot  San Marcon luostarissa Firenzessä

Aikamatkailija ja Alkemisti, 120 x 150 cm, akvarelli, guassi ja kuivapastellimaalaus, 2019 (Yksityiskokoelmat)