Siirry sisältöön

Linnan Puutarhassa – galleria Joella

Läntinen Rantakatu 21,
20100 Turku
ti-pe 12-18, la-su 12-16

Galleria Joellan vuoden näyttelykauden 2019 päättää taidegraafikko Hanna Variksen
kutsunäyttely. Kuvataiteilija ja taidegraafikko Hanna Varis juhlii tänä vuonna 35-vuotista taiteilijanuraansa ja päättää mittavan näyttelykierroksen kotikaupunkiinsa Turun Taidegraafikot ry:n ylläpitämään Galleria Joellaan näyttelyllä ”Linnan puutarhassa”.


Suomen tunnetuimpiin nykytaiteilijoihin ja taidegraafikoihin kuuluva Hanna Varis on tunnettu räiskyvästä värienkäytöstä, voimaannuttavasta tarinan kerronnasta ja matkalle niin ajassa kuin paikassakin vievistä teoksistaan. Galleria Joellassa 4.12.2019 – 5.1.2020 olevassa näyttelyssä ”Linnan puutarhassa” Varis saattelee katsojan tällä kertaa Turun linnan innoittamana paikalliseen historiaan: sen jännittäviin tapahtumiin, upeaan miljööseen, voimakkaisiin naishahmoihin ja runsaaseen tyylikirjoon.


Teoksista voi löytää esimerkiksi hienostuneet ylhäisön leidit kahvilla Turun attribuuttien keskellä tai Suomen herttuatar ja Ruotsin kuningatar Katariina Jagellonican ratsastamassa riemukkaasti voittoon haarukka, tuo Puolasta tuomansa ruokakulttuurimme mullistanut keksintö, aseenaan.


Jyväskylän Galleria Beckerin näyttelyn yhteydessä Hanna Variksesta kirjoitettiin seuraavaa:
”HANNA VARIKSEN teoksissa tausta on yhtä tärkeä kuin se, mitä kuvassa tapahtuu. Hienosti luodut väripinnat ovat kuin kuvien alla virtaavaa ilmaa. Varis yhdistelee teoksissaan kullanoranssia valoa ja tummansinistä yötä.


Jännittävä kerroksellisuus syntyy sekatekniikasta, jossa on kollaasimaisesti pinottu pintoja toistensa päälle. Varis kuljettaa katsojaa satumaisessa kuvamaailmassa. Toistuvia elementtejä ovat siivet, portit ja ruukut, joihin on talletettu iloa, toivoa ja rakkautta. Vaikka siipiä on irrotettu ja portitkin ovat välillä kiinni, usko hyvään tuntuu olevan perusta, jonka päälle tarinat kasvavat.” (Keskisuomalainen, 12.11.2019)