Siirry sisältöön

Metsä ja muita voimapaikkoja

LAHDENTIE 65, 16300 ORIMATTILA

Hanna Varis

Metsä ja muita voimapaikkoja

esillä 5.9.2021  asti Orimattilan taidemuseo

Hanna Variksen teokset valloittavat Orimattilan taidemuseossa

 Suomen tunnetuimpiin taidegraafikoihin kuuluva Hanna Varis esittäytyy  Metsä ja muita voimapaikkoja -näyttelyllä Orimattilan  taidemuseossa kesän ajan. Hanna Variksen näyttely on esillä Orimattilan taidemuseossa 5.9.2021 saakka.

–  Monella meistä on oma voimapaikka tai voimaeläin, jonka äärelle  palaamme säännöllisesti.  Nyt korona-aikana suomalaiset ovat  hakeneet energiaa, voimaa ja mielenrauhaa  erityisesti metsistä – niin minäkin. Metsä voima- ja turvapaikkana on myös kulkenut mukanani koko urani ajan, kuvataiteilija ja taidegraafikko Hanna Varis kertoo.

 Variksen teosten voimapaikoissa on maagista unenomaisuutta ja niissä korostuu vahvasti ihmisen yhteys luontoon. Monissa teoksissa inspiraation lähteenä ovat esim. koivumetsä ja havupuiden oksistot niiden graafisen muodon ja olemuksen vuoksi. Oksissa korostuu viivan  merkitys. Viiva onkin Hanna Variksen teosten ja työskentelyn lähtökohta, vaikka teoksissa nähdään myös maalauksellisuutta.

Suomen Taidegraafikot ry juhlii tänä vuonna 90-vuotistaivaltaan teemalla Viivan vuosi. Viivaa juhlistaa myös Hanna Varis teoksillaan vanhojen mestareiden maalausten rinnalla. Museon kokoelmissa on esillä samaan aikaan myös muiden muassa Gallen-Kallelan, Schjerbeckin, Halosen ja Collinin teoksia.

Hanna Variksen taiteen tekemisen näkökulmat ovat uran alusta lähtien olleet kauneus,
värit, ilo, seikkailu ja ihme. Ne näkyvät myös Orimattilan taidemuseon näyttelyn teosten voimapaikoissa.

ORIMATTILAN TAIDEMUSEO – LAHDENTIE 65, 16300 ORIMATTILA – P. 044 781 3567

Avoinna kesällä 8.6.-8.8. ti-su 12-18. Syksyllä 10.8. alkaen ti-ke 12-19, to-pe 12-16, la-su 11-15 Lisätietoja: Henrika Suna, kulttuuripäällikkö, Orimattilan taidemuseo, p. 040 569 6672, henrika.suna@orimattila.fi
Hanna Varis, p. 050 63 503, hanna.varis@hannavaris.com